Cum să creezi o campanie outdoor eficientă

în Advertising

Awareness, notorietate, top of mind – toate aceste expresii înseamnă un singur lucru: memorabilitate. Iar o campanie bună de outdoor (fie el clasic sau neconvențional) trebuie să îți ofere acest element cheie atât de prețios: atenția consumatorilor.


Cum transformi câteva panouri publicitare și câteva stații de autobus sau tramvai într-o campanie despre care clienții tăi să vorbească și să-și amintească?

UN SINGUR MESAJ

Străzile și fațadele clădirilor sunt înghesuite de reclame, care se întrec pentru atenția trecătorilor. Sunt colorate, pline de cuvinte pe care nu are nimeni răbdare să le citească. Imagini fie prea multe, fie deloc interesante. În tot acest amalgam de informații un panou care transmite două sau mai multe lucruri este imediat ignorat. Prea multe lucruri se luptă pentru atenția consumatorilor.

Ca să ai o campanie bine conturată și memorabilă ține minte: un singur mesaj puternic susținut de un vizual pe măsură. Uneori este suficient un text pe un fundal. Alteori o imagine și doar un logo. Orice altceva devine surplus. Nu te pierde în detalii irelevante. Nu trebuie să spui tot, ci doar esențialul.

Ca să aprofundăm această idee uite o campanie foarte recentă care promovează ultimul film din seria Jocurile Foamei. Observă: o singură imagine, un singur mesaj puternic.

hunger-games-mockingjay-2-unite-9 hunger-games-mockingjay-2-unite-11 hunger-games-mockingjay-2-unite-14 hunger-games-mockingjay-2-unite-20

Da, Jocurile Foamei este un fenomen internațional cu milioane de fani deja existenți, iar tu ești o companie locală cu un buget limitat. Însă, principiul este același. Abordarea trebuie să fie diferită. Înainte să trecem la următorul punct vreau să ai încă un exemplu, cu o abordare mai creativă, care nu face decât să accentueze mesajul:

seebothsidesofthestory1 seebothsidesofthestory3 seebothsidesofthestory4

Creativitatea este o necesitate pentru orice brand

Continuând pe ideea ultimului exemplu, de dragul clienților tăi și de dragul brandului tău: nu fii plictisitor. Nu fii obișnuit. Nu fii ca toți ceilalți. Fii creativ, fă-i să vorbească despre tine, dă-le motive să zâmbească, să râdă, să suspine, să se gândească la tine, să facă poză cu panoul tău și să te posteze pe facebook. Iar când ajung acasă să vorbească la masă despre panoul pe care l-au văzut când se întorceau de la birou. Ieși din tipare. Chiar și din tiparele panoului.

penline-billboard_0

Neconvențional înseamnă și…

…plăcut, emoțional, util chiar. Prea multe branduri folosesc panourile publicitare pentru simplă informare, aruncând un argument pentru folosirea produsului lor, lângă un număr de telefon, un logo și o poză, și se așteaptă ca oamenii să sune, să intre pe site, să comande produsul lor în neștire.

Pentru informare există azi google. Pune-ți la punct partea de SEO a website-ului, fă o campanie de Google Display și oamenii te vor găsi. Sunt milioane de utilizatori de smartphone-uri care sunt conectați constant la internet și cu nasul în telefoane zi de zi. Crezi că vor ține minte mesajul tău? Dacă nu le oferi nimic, cu siguranță nu o vor face. Outdoor-ul este un mediu de comunicare puternic, pentru cei care înțeleg nevoile clienților săi și modul în care societatea gândește și se schimbă.

Fii prezent în viețile consumatorilor tăi oferind valoare chiar și printr-un panou publicitar. Te vor ține minte, te vor aprecia și îi vei transforma, cu timpul în clienți loiali. Iar ca să înțelegem mai bine, uite o mică lecție din partea IBM, care nu doar că transmite un singur mesaj puternic, dar transformă mediul publicitar în ceva folositor pentru trecător, oferind o experiență plăcută, adăugând valoare unui panou outdoor.

Totul costă

Realizarea unui singur panou sau banner publicitar, nu-ți va oferi nici vizibilitate, nici memorabilitate. Investește bani în prezență. Fii în cele mai circulate zone, fii acolo unde se așeaptă și unde nu se așteaptă să te găsească. Un mesaj simplu, ușor de reținut, dar definitoriu pentru brandul sau produsul tău, văzut de suficient de multe ori, poate face minuni pentru tine.

O singură imagine, fie ea și perfectă, valorează prea puțin dacă nu este vazută de persoanele din targetul tău. De aceea, recomandarea noastră este ca atunci când ai găsit mesajul, vizualul și abordarea creativă care te avantajează, arată-le de cât mai multe ori posibil, în cât mai multe locuri.

În concluzie, ține minte doar atât: Un singur mesaj. O abordare creativă și neconvențională. Și un buget pe măsură rezultatelor pe care le dorești sunt elementele cheie ale unei campanii outdoor de succes… și nu numai outdoor. Aplică aceste lucruri în orice mediu de comunicare, iar rezultatele nu se vor lăsa așteptate.

Trimite comentariul

+ eighty seven = ninety